Berghuis geniet van 'unieke prestatie': 'Mooi om hier deel van uit te maken'

Berghuis geniet van 'unieke prestatie': 'Mooi om hier deel van uit te maken'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 06:49wo 08-12-2021 om 06:49

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 06:54wo 08-12-2021 om 06:54

Steven Berghuis is trots op zijn team. Ajax behaalde als eerste Nederlandse club in de historie van de Champions League achttien punten na zes wedstrijden. Toch wil de aanvallende middenvelder niet te lang stilstaan bij dat record.

"Ja, ik geniet wel, maar we hebben niet zoveel tijd om erbij stil te staan", opent Berghuis op de persconferentie tegenover de NOS na afloop van de wedstrijd tegen Sporting Portugal (4-2). "Je schrijft wel historie, dus het is een unieke prestatie. Nu moeten we weer door."

Ajax was voor het duel met de Portugezen al zeker van groepswinst, waardoor Berghuis het beoogde record als motivatie zag om alles te geven. "Dat was zeker het geval. Nu mogen we even met elkaar genieten, maar we moeten ook weer door naar de volgende", benadrukt de doelpuntenmaker.

Berghuis spreekt van een 'vrij complete' groepsfase. "We hebben mooie wedstrijden neergezet. Het is mooi om daar deel uit van te maken." Hoewel de Amsterdammers alle duels glansrijk wonnen, is de ploeg nooit uitgeleerd, stelt Berghuis. "Sporting had best veel variatie in de opbouw. In de eerste helft hadden we moeite in de organisatie. Sommige dingen houden nooit op."

Een halfjaar na zijn stap naar Amsterdam kijkt Berghuis dankbaar terug op de mensen die hebben meegeholpen aan zijn aanpassing en ontwikkeling. "Het is mooi natuurlijk. Ik was altijd rechtsbuiten, maar op 'tien' kan ik ook dingen toevoegen. Dat is wel mooi out of the box gedacht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws