Bruma openhartig: 'Mensen die me kennen weten wat ik heb doorgemaakt'

Bruma openhartig: 'Mensen die me kennen weten wat ik heb doorgemaakt'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 07:30wo 08-12-2021 om 07:30

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 07:38wo 08-12-2021 om 07:38

Armindo Bruma is gelukkig met de bal aan zijn voet. Een eenvoudig voetballeven heeft de PSV'er alleen nooit gekend. In een openhartig interview vertelt hij over zijn moeilijke jeugd.

Bruma groeide op in Guinee-Bissau, waar hij op een stoffig veld leerde voetballen. "Het is een totaal andere wereld, maar god zij dank dat ik daar ben begonnen met voetballen", steekt hij van wal in gesprek met ESPN. "Als ik voetbal, ben ik gelukkig. Ik ben enorm trots op mezelf. Mensen die me kennen weten wat ik heb doorgemaakt om te komen waar ik nu sta."

Op zijn elfde verhuisde Bruma naar Portugal, samen met zijn moeder. "Het was niet makkelijk, we hebben daar veel moeilijke momenten gehad." De vader van Bruma overleed voor zijn geboorte, waardoor hij de band met zijn moeder nog meer koestert. "Mijn moeder is echt alles voor mij. Ze is zowel mijn moeder als mijn vader. Ik doe alles voor haar."

De 27-jarige aanvaller streek in 2019 bij PSV neer. Na een lastig eerste seizoen ging hij op huurbasis naar Olympiakos, maar Roger Schmidt overtuigde hem na zijn uitleenperiode in Eindhoven te blijven. "Hij heeft van begin af aan in me geloofd en geeft me veel vertrouwen. Hij ging met me zitten en zei dat ik hier moest blijven. De trainer houdt van me, als speler en als persoon", sluit Bruma af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws