'Tien jaar bij PSV gespeeld en dan tegen je oude club voor het eerst in de basis'

'Tien jaar bij PSV gespeeld en dan tegen je oude club voor het eerst in de basis'

07-12-2021 20:09
4

Nigel Lonwijk verruilde de jeugdopleiding van PSV in januari 2020 voor die van Wolverhampton Wanderers en is dit seizoen tijdelijk terug in Nederland, als huurling van Fortuna Sittard. De negentienjarige verdediger praat The Wolves bij over zijn ontwikkeling in Limburg.

Lonwijk was al vijf keer ingevallen in de Eredivisie, toen hij op zondag 7 november voor het eerst negentig minuten mocht spelen, tegen uitgerekend PSV. "Dat was een mooi en speciaal moment voor me", vertelt hij aan de clubkanalen van Wolverhampton Wanderers. "Ik heb daar tien jaar gespeeld en dan krijg je opeens de mogelijkheid om tegen je oude club voor het eerst in de basis te staan."

Inmiddels heeft Lonwijk kunnen wennen aan het spelen op Eredivisie-niveau. "Heel erg anders dan het Engelse voetbal, veel meer gericht op techniek en minder op fysiek, zoals in de Premier League het geval is", klinkt het. "Hier leer ik om volwassen te worden, om ten koste van alles te willen winnen. In de Engelse jeugdteams speel je om play-offvoetbal te halen, maar hier staat alles in het teken van winnen en van het binnen harken van de belangrijke punten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie