Schuurs spreekt van 'goede zet': 'Ik hield me wel in bij die tweede overtreding'

Schuurs spreekt van 'goede zet': 'Ik hield me wel in bij die tweede overtreding'

08-12-2021 07:48 Laatste update: 07:56
20

Perr Schuurs kijkt overwegend tevreden terug op zijn optreden tegen Sporting Portugal (4-2). De centrale verdediger verving Jurriën Timber in het hart van de defensie en leverde de assist op David Neres. Desondanks was het geen zorgeloze avond voor de Limburger.

Schuurs noemt het 'persoonlijk fijn' dat Neres zijn pass binnenschoot. "Ik was blij dat hij scoorde, want dan heeft mijn pass meer waarde", stelt de verdediger, die er bij de 1-1 van de bezoekers niet goed uitzag, bij RTL 7. "De rechtsbuiten gaf die voorzet, die volgens mij werd aangeraakt. De bal viel tussen mij en Nous (Noussair Mazraoui, red.) in en hij tikt hem binnen", herinnert Schuurs zich. "Maar bij een voorzet moet je je tegenstander voelen", is hij kritisch.

Erik ten Hag haalde zijn centrumverdediger na een uur naar de kant, nadat hij aan een tweede gele kaart ontsnapt was. Schuurs spreekt van 'een goede zet'. "Het was goed dat ik gewisseld werd om te voorkomen dat ik geschorst zou worden. Ik hield me wel in bij die tweede overtreding. Het was terecht dat de scheidsrechter niet een tweede gele kaart gaf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie