Ten Hag wijst na historische Ajax-prestatie naar Rusland: 'Koop je niks voor'

Ten Hag wijst na historische Ajax-prestatie naar Rusland: 'Koop je niks voor'

08-12-2021 07:43
32

Ajax begint in februari 2022 als groepswinnaar met een perfecte score aan de achtste finales van de Champions League. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst, benadrukt Erik ten Hag.

Achttien punten, twintig goals voor en vijf tegen: de Champions League-cijfers van Ajax zijn dit seizoen imposant. "Maar uiteindelijk koop je er niks voor", wordt Ten Hag op de persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Spartak Moskou had ook ooit achttien punten (seizoen 1995/96, red.), maar als je er dan de volgende ronde uitvliegt... We zullen dingen moeten verbeteren om in de volgende ronde een nieuwe stap te zetten."

Natuurlijk is Ten Hag wel dik tevreden over de Europese prestaties van zijn ploeg. "Voor het seizoen hadden we ons voorgenomen te overwinteren in Europa, als het even kan in de Champions League", zei hij na de 4-2 zege op Sporting Portugal. "Dat je dat op deze dominante manier doet, is prachtig en stemt tot tevredenheid. We hebben iedere keer heel verdiend gewonnen, op een aantrekkelijke en imposante manier. Alleen in Dortmund hadden we het een fase moeilijk."