Feyenoord-top moet zich melden: 'Ze gaan niet akkoord met zo'n wankel stadionplan'

Feyenoord-top moet zich melden: 'Ze gaan niet akkoord met zo'n wankel stadionplan'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 08:10wo 08-12-2021 om 08:10

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 08:23wo 08-12-2021 om 08:23

De top van Feyenoord licht donderdag in het stadhuis toe welke stappen er ondernomen worden omtrent een nieuw stadion. De gemeenteraad in Rotterdam heeft naar eigen zeggen lang genoeg gewacht en eist duidelijkheid van de Stadionclub.

Het geduld raakt bij de gemeenteraad op. Dat president-commissaris Toon van Bodegom het Conference League-duel Feyenoord-Maccabi Haifa boven de vergadering kiest, valt dan ook in slechte aarde. "Het is maar wat je belangrijker vindt", stelt Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) in gesprek met het Algemeen Dagblad. Namens Feyenoord zijn mede-commissaris Gérard Moussault, Jan van Merwijk (Stadion Feijenoord) en Roel Vollebregt (Nieuw Stadion bv) afgevaardigd om de vragen van de raad te beantwoorden.

Jeroen Postma van GroenLinks eist duidelijkheid van Feyenoord-zijde. "Feyenoord moet volgende maand gewoon duidelijkheid geven, en eigenlijk wil ik daar donderdag al een toezegging op. De ontwikkeling van het gebied moet door, het gaat ook om duizenden woningen. Liefst zien wij dat met een nieuw stadion, maar desnoods zonder. Nog langer wachten is echt geen optie. We wachten al zo lang."

Postma noemt het Feyenoord City-project 'dood en begraven'. "Het is klaar en het is tijd dat het college dat ook durft toe te geven. Zet hier nou een streep onder. De Raad van State gaat echt niet akkoord met een bestemmingsplan waar zo’n wankel stadionplan in zit. Maak een nieuw bestemmingsplan zonder nieuw stadion, en hou daarin ruimte voor eventuele plannen van Feyenoord in de toekomst. Maar wacht er niet meer op, want dan hebben we over een paar jaar nog niks."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws