ESPN mag 14 duels uitzenden: ook Ajax - Barendrecht toch live op tv

ESPN mag 14 duels uitzenden: ook Ajax - Barendrecht toch live op tv

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 15:25wo 08-12-2021 om 15:25

De KNVB heeft ESPN alsnog toestemming gegeven om minstens veertien van de zestien wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB Beker uit te zenden. Onder meer het treffen tussen Ajax en Barendrecht is daardoor alsnog live te zien bij de zender.

ESPN haalde zich de woede van de Ajax-fans op de hals door eerder aan te kondigen dat het treffen met Barendrecht niet op tv te zien zal zijn. De zender mag tot de kwartfinale namelijk maar zes duels per ronde live uitzenden: twee wedstrijden op dinsdag, woensdag en donderdag. Aangezien FC Twente - Feyenoord en PSV - Fortuna Sittard ook donderdag worden gespeeld, ging daar de voorkeur naar uit.

Omdat de Nederlandse voetbalstadions voorlopig leeg blijven, strijkt de KNVB nu met de hand over het hart. De bond heeft geschoven met enkele aanvangstijdstippen, zodat ESPN zoveel mogelijk wedstrijden kan uitzenden. 'Deze wedstrijdwijzigingen zijn makkelijker te realiseren aangezien er helaas geen publiek bij deze wedstrijden aanwezig kan zijn', schrijft de bond in een verklaring.

Op dit moment vallen alleen Harkemase Boys - RKC Waalwijk en Excelsior - FC Groningen buiten de boot, maar de betrokken partijen onderzoeken nog of ook deze wedstrijden live kunnen worden uitgezonden.

Het volledige speelschema is hier te vinden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws