'Frenkie totaal niet op z'n plek bij Barça, denk dat hij zich achter oren krabt'

'Frenkie totaal niet op z'n plek bij Barça, denk dat hij zich achter oren krabt'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 08:36do 09-12-2021 om 08:36

Ron Vlaar vindt het bijna zonde voor Frenkie de Jong dat hij bij FC Barcelona speelt. De voormalig verdediger denkt dat de 24-jarige oud-Ajacied op zijn minst een vertrek bij de Catalanen moet overwegen.

Barça ging woensdag kansloos met 3-0 onderuit tegen Bayern München, waardoor de ploeg van Xavi na de winterstop in de Europa League actief is. "Hij voetbalt nu alsof hij vijftig kilo aardappels op zijn rug heeft", zegt Vlaar bij RTL over De Jong. "Je weet wat hij kan brengen, maar in dit elftal komt het gewoon niet tot uiting. Ik denk dat hij totaal niet op zijn plek is op dit moment."

De oud-international denkt dat De Jong best spijt kan hebben van zijn keuze voor de Catalanen. "Ik denk dat hij zich nog wel eens achter de oren krabt in de keuzes die hij gemaakt heeft. Hij kon ook naar Bayern München. Denk je niet dat Frenkie op een andere manier zou voetballen in een team als Bayern? Die flair die hij bij Ajax had, komt veel meer terug in zo'n elftal. Barcelona heeft nu niet het team en ze kunnen ook niet zomaar investeren. Gaat Frenkie de komende jaren de kar trekken en ze terugbrengen naar het niveau dat we gewend zijn? Ik denk het niet. Ik denk dat hij zich ook de kwaliteiten toedicht dat hij in zo'n elftal kan spelen, dat is Barça gewoon niet."

Dirk Kuyt ziet wel een verbeterpunt voor de middenvelder uit Arkel. "Zijn aannames zijn altijd om het spel weer te verleggen. Ik zou zo graag zien dat hij zijn aannames naar de goal toe neemt, om in scoringspositie te komen. Hij heeft geen moment gekeken of er een mogelijkheid was om te schieten. Ik zou zo graag dat vervolg willen zien, want het is en blijft een fantastische speler die gewoon in de absolute top van Europa thuishoort. Dat begint met durf, en als iemand durf in zijn spel heeft is het Frenkie de Jong wel. Maar hier moet hij serieus mee bezig."

De ex-Feyenoorder hoopt wel dat De Jong bij de Catalanen blijft. "Ik zou het doodzonde vinden als Frenkie de keuze moet maken om weg te gaan bij Barcelona. Dat hij moeiteloos kan meespelen bij Bayern of Manchester City, staat buiten kijf. Maar het zou zo mooi zijn om weer een Nederlander furore te zien maken bij Barça."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Frenkie de Jong beter vertrekken bij Barça?

Ja
86%
Nee
14%
(1234 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws