LIVE: Vitesse wint en staat in de wachtkamer, Feyenoord zegeviert met B-elftal

LIVE: Vitesse wint en staat in de wachtkamer, Feyenoord zegeviert met B-elftal

09-12-2021 22:24 Laatste update: 22:52
508

Ajax, Feyenoord en AZ hebben de buit al binnen, PSV en Vitesse kunnen het feest compleet maken in het Europese seizoen dat Nederland sinds tijden beleeft. Gaat PSV door in de Europa League en Vitesse in de Conference League? En hoe sluiten Feyenoord en AZ hun Conference League-groepsfase af? VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Voor PSV moet het vanaf 18.45 uur gaan gebeuren in Baskenland. Een overwinning op of gelijkspel tegen Real Sociedad volstaat voor overwintering in de Europa League, bij een nederlaag is de Conference League de volgende halte. Overigens speelt PSV sowieso in de tussenronde van één van beide toernooien, hoe het bezoek aan Real Sociedad ook afloopt. AZ ontvangt tegelijkertijd het Deense Randers FC, dat de Alkmaarders in september nog op een 2-2 gelijkspel hield.

Om 21.00 uur gaat Vitesse thuis tegen NS Mura strijden om Europese overwintering. De Arnhemmers staan op gelijke hoogte met Tottenham Hotspur, maar kunnen nog niet te weten komen of ze naar de volgende ronde gaan. Het duel van de Engelsen met Stade Rennais is vanwege een corona-uitbraak in Noord-Londen immers uitgesteld. Feyenoord speelt ook laat op de avond, thuis tegen Maccabi Haifa.

No Poll