Buitink doet boekje open: 'Was zo heftig, wist niet meer waar ik het moest zoeken'

Buitink doet boekje open: 'Was zo heftig, wist niet meer waar ik het moest zoeken'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 11:18do 09-12-2021 om 11:18

Vitesse-spits Thomas Buitink heeft een boekje opengedaan over een vorm van faalangst die hij soms ervaart. De 21-jarige aanvaller had dat ook bij zijn basisdebuut namens Vitesse bij ADO Den Haag in 2019, terwijl hij toen een hattrick maakte.

"Ik weet nog wel dat ik bij mijn basisdebuut tegen ADO heel veel spanning had", begint Buitink in een uitgebreid interview met ESPN. "Je hoort wel eens dat de spanning je lichaam over kan nemen, dat had ik toen denk ik echt. Het was zo heftig, ik wist gewoon niet meer waar ik het moest zoeken. Ik had zo veel spanning, het leek een beetje op faalangst."

"Ik denk dat ik heel bang was om fouten te maken", gaat een open Buitink verder. "Uiteindelijk scoorde ik die wedstrijd drie keer, dus het was allemaal prima. Maar ik hoop dat niet nog een keer te krijgen. Het ebt natuurlijk ook weg als je meer wedstrijden speelt. Het is niet fijn als de spanning zo heftig is."

Buitink probeert de spanning voor zichzelf weg te nemen door de zaken te relativeren. "Dan zeg ik ook tegen mezelf: Het is maar een wedstrijd, je gaat niet dood. Maar soms neemt de spanning het wel over van mijn lichaam."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws