Bizarre promotieclimax: 'Pas tien dagen later op Ibiza nam Seuntjens op'

Bizarre promotieclimax: 'Pas tien dagen later op Ibiza nam Seuntjens op'

10-12-2021 14:54
12

De Graafschap stuit vrijdagavond op Helmond Sport, de club die De Superboeren op een memorabele woensdagavond in mei van promotie hield. Toenmalig Helmond Sport-spits Jordy Thomassen, die ook een verleden op De Vijverberg heeft, herinnert zich de tumultueus verlopen avond nog goed.

De Graafschap had in de vorige wedstrijd tegen Jong Ajax al een kans op promotie gemist, maar had het tegen Helmond Sport in eigen hand. Nadat er ongekend noodweer losbarstte en de wedstrijd ruim één uur lang werd onderbroken, wist het dat er gewonnen moest worden, om alsnog boven Go Ahead Eagles te eindigen. De thuisploeg kreeg het echter niet cadeau. "Toen we naar de kleedkamer gingen, kreeg Mike Snoei (destijds de trainer van De Graafschap, red.) het aan de stok met onze trainer Wil Boessen. Hij vond dat wij te verdedigend speelden. Boessen vond dat niet leuk. Hij zei: we gaan zo door", blikt Thomassen terug in gesprek met de Gelderlander.

Het bleef uiteindelijk bij 0-0 en dat was niet genoeg voor De Graafschap. "Ik gunde het De Graafschap best, vooral de supporters. Maar ja, ze moesten het wel zelf doen", aldus Thomassen. Diezelfde fans zorgden overigens nog voor onrust in de buurt van het stadion. "Wij zaten opgesloten in het stadion, konden niet naar huis omdat er gevochten werd bij het spoor. We hebben zeker een uur moeten wachten voordat we met de bus konden vertrekken."

De nederlaag hakte er flink in bij Thomassens oud-ploeggenoot Ralf Seuntjens en goede vriend Danny Verbeek, die toen allebei in het blauw-wit speelden. "In de dagen erna heb ik contact proberen te zoeken met Ralf Seuntjens en Danny Verbeek", vertelt de 28-jarige Bosschenaar, die inmiddels uitkomt voor Tweede Divisie-club De Treffers. "Ze namen de telefoon nooit op. Pas tien dagen later, toen ik op Ibiza op vakantie was, nam Seuntjens op. Hij zat ook daar. Pas toen was hij er een beetje overheen."