'Feyenoord heeft hele goede zaken gedaan, ze zijn weer een topclub in Nederland'

'Feyenoord heeft hele goede zaken gedaan, ze zijn weer een topclub in Nederland'

10-12-2021 17:15
93

FC Groningen-trainer Danny Buijs ziet dat Feyenoord weer een topclub in Nederland is. Zondagmiddag neemt de 39-jarige coach het met zijn ploeg op tegen de Rotterdammers.

In gesprek met de clubkanalen van FC Groningen blikt Buijs vooruit op het treffen met de nummer twee van de Eredivisie. "Feyenoord doet het uitstekend. Ik denk dat de eerste zaadjes daarvoor al onder de vorige trainer zijn geplant. Toen hebben ze jonge spelers als Malacia, Kökcü en Sinisterra veel wedstrijden laten spelen. Die hebben nu al een paar jaar ervaring in de benen."

"Feyenoord heeft hele goede zaken gedaan", gaat Buijs verder. "Ze hebben goede spelers gehaald, maar bovenal een goede trainer (Arne Slot, red.). Ik ken Arne goed, omdat ik met hem op de cursus zat. Ik vind dat hij een groot compliment verdient voor hoe snel hij al iets neergezet heeft met Feyenoord en zeker ook voor de manier van spelen."

Buijs stelt dat het geen toeval is dat Feyenoord momenteel tweede staat in de Eredivisie. "Het zit heel goed in elkaar: ze spelen met heel veel energie en zijn goed aan de bal. Ze zijn ook behoorlijk agressief in het verdedigen. Feyenoord is dus weer een topclub in Nederland. Wij gaan er alleen alles aan doen om het die topclub zo lastig mogelijk te maken. De laatste jaren hebben we bewezen dat we dit kunnen."