Van der Sar en Cruijff reiken prijzen uit: 'Hij toont veel karakter, bijzonder'

Van der Sar en Cruijff reiken prijzen uit: 'Hij toont veel karakter, bijzonder'

13-12-2021 22:48
5

Lieke Martens en Pedri zijn maandagavond in het zonnetje gezet door respectievelijk Edwin van der Sar en Jordi Cruijff. Eerstgenoemde ontving de Golden Player Award voor beste voetbalster, terwijl Pedri zijn Golden Boy Award overhandigd kreeg.

Het is al langer bekend dat Pedri is uitgeroepen tot het grootste Europese voetbaltalent van onder de 21 jaar. Maandagavond nam de negentienjarige Spanjaard de prijs ook in ontvangst. Cruijff stak toen de loftrompet. "Hij toont al zo veel karakter in het veld, dat is heel bijzonder", wordt Cruijff geciteerd. "Toen hij naar Barça kwam, was hij direct van waarde. Dat is moeilijk bij een club als Barcelona. Hij vraagt ook altijd om de bal, ook in moeilijke situaties. Dat doet niet iedere speler van zijn leeftijd."

Martens nam haar prijs eveneens in ontvangst. Ajax-directeur Edwin van der Sar reikte hem uit. "Het is ongelooflijk dat deze prijs er nu voor vrouwen is", stelt Martens. "Ik ben trots. Zonder mijn teamgenoten was dit onmogelijk geweest, we hebben een geweldig jaar gehad."