Update: FC Twente zit zondag op de tribune voor beoogde nieuwe rechtsback

Update: FC Twente zit zondag op de tribune voor beoogde nieuwe rechtsback

17-12-2021 12:43 Laatste update: 12:41
37

FC Twente is in de zoektocht naar versterkingen uitgekomen in Griekenland. Manolis Saliakas, een rechtsback van PAS Giannina, staat op het Enschedese lijstje, meldt het Griekse medium Sport24.

Saliakas is een 25-jarige Griek, die sinds 2020 uitkomt voor PAS Giannina. Hij is een vaste waarde, maar beschikt ook over een aflopend contract én heeft zich in de kijker gespeeld bij Twente. Volgens Sport24 onderzoekt technisch directeur Jan Streuer (foto) de mogelijkheid om Saliakas al in de winter naar Enschede te halen. Lukt dat niet, dan ligt een zomerse transfer voor de hand. Twente hoeft in dat geval geen transfersom te betalen.

De scouts van Twente hebben dit seizoen 'zonder overdrijving geen wedstrijd van PAS Giannina gemist', klinkt het. Saliakas is uitgebreid bekeken en ook zijn prestaties in de aankomende toppers van PAS Giannina tegen PAOK Saloniki en Panathinaikos worden gevolgd. Twente heeft met Dimitris Limnios al een Griek in de gelederen. Dit seizoen is Giovanni Troupée vaak de rechtsback van de nummer vijf van de Eredivisie.

Update: FC Twente zit aanstaande zondag op de tribune voor Manolis Saliakas, zeggen goed geïnformeerde bronnen tegen VoetbalPrimeur. Saliakas staat echter ook in de belangstelling van AEK Athene en dus moet Twente van goede huize komen om hem binnen te halen. De interesse van de club uit Enschede is serieus.