Ajax-debutant Van Axel Dongen: 'In de auto zei ik: ik moet u wat vertellen'

Ajax-debutant Van Axel Dongen: 'In de auto zei ik: ik moet u wat vertellen'

16-12-2021 08:36
54

Amourricho van Axel Dongen kon na afloop van het bekerduel met BVV Barendrecht zijn geluk niet op. De zeventienjarige jeugdexponent maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Van Axel Dongen ziet zijn harde werken beloond worden.

Een kwartier voor tijd kwam Van Axel Dongen voor Mohamed Daramy in de ploeg. "Het is een heel mooi gevoel natuurlijk", vertelt hij in gesprek met Ajax TV. "Het is iets waar je bijna negen jaar lang naartoe hebt gewerkt. Dan is het mooi dat die droom vandaag eindelijk uitkwam." De jongeling had al een voorgevoel dat hij tot de wedstrijdselectie zou behoren, toen hij zag dat Ajax aan Barendrecht werd gekoppeld. "Je kijkt naar de tegenstander en denkt wel dat de kans groot is dat ik er in zou komen. Het was mooi dat de trainer mij die kans gunde en dat ik er in mocht komen."

Van Axel Dongen weet nog hoe Erik ten Hag hem meedeelde dat hij bij de wedstrijdselectie zat. "We deden mee met de training en na de training heb je meestal een meeting. Na de meeting zie je de selectie en toen zag ik dat ik erbij stond. Dat was een heel mooi moment." Na afloop van de meeting stond zijn moeder hem op De Toekomst op te wachten. "In de auto zei ik: ik moet u wat vertellen. Toen zei ik dat ik bij de selectie zat. Ze was er heel erg blij mee. Ze ging nog net niet gillen."

De vleugelspeler is tevreden over zijn eerste optreden in Ajax 1. Wat hij met zijn wedstrijdshirt gaat doen, staat al vast. "Inlijsten en in de woonkamer hangen."