'Deed alleen vinger voor m'n mond in De Kuip, ik zag later pas wat Suárez deed...'

'Deed alleen vinger voor m'n mond in De Kuip, ik zag later pas wat Suárez deed...'

18-12-2021 09:34
80

Ajax-cultheld Marko Pantelić blikt in aanloop naar Feyenoord-Ajax terug op De Klassiekers die hij heeft gespeeld. De spits uit Servië doet een boekje open over de goal die hij op 31 januari 2010 maakte in De Kuip.

Pantelić stond één seizoen (2009/10) onder contract bij Ajax, maar speelde desondanks vier Klassiekers. Werd de cultheld wel eens nerveus van een kolkende Kuip? "Nooit!", antwoordt hij in gesprek met Voetbal International. "Soms was ik eerder iets te relaxed. Mijn probleem was dat ik nooit kon wachten tot zo’n wedstrijd begon. Ik had altijd zoiets van: kunnen we die wedstrijd nou eindelijk gewoon gaan spelen?"

Voor zijn eerste Klassieker in Rotterdam, kreeg Pantelić de tip om het Feyenoord-publiek niet te provoceren als hij scoorde. In de 25ste minuut maakte uitgerekend de spits de 0-1. "Allerlei spelers renden meteen naar me toe omdat ze bang waren dat ik alsnog zou gaan provoceren, maar ik deed alleen maar een vinger voor mijn mond. Zo vierde ik veel van mijn andere doelpunten namelijk ook. Maar later zag ik pas wat Luis (Suárez, red.) allemaal deed..."

Suárez stak namelijk zijn middelvinger op naar het Feyenoord-publiek. "Dat was zo’n grappige situatie", lacht Pantelić. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1. Zondagmiddag staat er weer een nieuwe editie van Feyenoord-Ajax op het programma. De aftrap wordt om 14.30 uur verricht.