Tweede Ajax-garnituur toeschouwer bij Klassieker: 'Neres heeft geen energie meer'

Tweede Ajax-garnituur toeschouwer bij Klassieker: 'Neres heeft geen energie meer'

Ajax is hard op zoek naar extra offensieve aanwas, in de persoon van Steven Bergwijn en Brian Brobbey. De vervangers van het aanvalstrio Antony-Sébastien Haller-Dusan Tadic voldoen volgens Het Parool niet aan de kwaliteitseisen van trainer Erik ten Hag.

De Ajax-aanvallers waren zondag tegen Feyenoord nauwelijks in vorm, vervangers David Neres, Danilo en Mohamed Daramy bleven negentig minuten lang op de bank zitten. 'Danilo en Daramy missen de kwaliteiten en/of de ervaring, Neres heeft niet (meer) de scherpte en de energie om het verschil te maken', analyseert Het Parool. De Amsterdamse krant acht het niet ondenkbaar dat laatstgenoemde binnenkort vertrekt. 'Hij lijkt te snakken naar een andere voetbalomgeving.'

Ajax is ondertussen al lange tijd bezig met oude bekenden Bergwijn en Brobbey. Voor Bergwijn – in een ver verleden jeugdspeler van Ajax – is internationale concurrentie, maar de terugkeer van Brobbey lijkt wél kans van slagen te hebben, liet zaakwaarnemer Mino Raiola al doorschemeren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s