Club Brugge kondigt zware maatregelen tegen eigen supporters aan

Club Brugge kondigt zware maatregelen tegen eigen supporters aan

20-12-2021 13:53
16

Het voetbalweekend in België is overschaduwd door de racistische spreekkoren tijdens de topper Club Brugge-Anderlecht, waar Anderlecht-trainer Vincent Kompany na afloop melding van maakte. Club Brugge laat in felle bewoordingen weten dat de verantwoordelijke fans moeten vrezen voor een stadionverbod.

De Belgische Pro League kan in deze zaak weinig doen, want er werd in het wedstrijdrapport geen melding gemaakt van racisme uit het publiek. Club Brugge kan echter ook zelf beslissen om de betrokkenen te straffen. Daarvoor worden nu de eerste stappen gezet, laat men weten in een statement.

'Club Brugge, zijn supporters, de supportersfederatie, staf, spelers, medewerkers en bestuur veroordelen ten strengste elke vorm van racisme. Deze enkelingen zijn niet representatief voor de waarden en normen van onze Club en hebben geen enkele plaats in Jan Breydel', aldus Blauw-Zwart, dat via social media toevoegt dat het de daders wil identificeren en wil bestraffen met een 'buitengerechtelijk stadionverbod'.

De nummers twee en vier van België hielden elkaar overigens op 2-2. Wesley Hoedt scoorde voor de gasten, Noa Lang en Ruud Vormer leverden de assists bij beide Club Brugge-goals.