L'Équipe pakt uit met 'spanningen' binnen sterrenploeg Paris Saint-Germain

L'Équipe pakt uit met 'spanningen' binnen sterrenploeg Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain gaat onbedreigd aan de leiding in de Ligue 1 en staat in de achtste finales van de Champions League, maar achter de schermen is niet alles zo mooi als het lijkt. L'Équipe pakt dinsdag uit met het nieuws dat 'de kleedkamer' op scherp staat.

L'Équipe spreekt van 'spanningen' binnen de selectie van PSG. Zo zouden de spelers verdeeld zijn in twee kampen: de Franstaligen en Spaanstaligen. Kylian Mbappé staat symbool voor de onrust. Waar hij in het verleden dikke mik was met Neymar, is hij na de komst van Lionel Messi langzaam opgeschoven naar de 'Franse' groep. Zijn relatie met Neymar zou vertroebeld zijn. Georginio Wijnaldum behoort overigens tot het Spaanstalige kamp.

Andere knelpunten zijn de keepersstrijd tussen Gianluigi Donnarumma en Keylor Navas, de toekomst van Mbappé, wiens contract afloopt, en de situatie-Neymar. De Braziliaan lijkt zich volgens L'Équipe 'niet helemaal meer op zijn gemak te voelen met zijn nieuwe rol in het team'. Ook wekt zijn houding op en naast het veld soms irritaties bij de clubleiding.

Toch straalt de PSG-selectie naar buiten uit dat het wel goed zit. Mbappé kreeg maandagavond een verjaardagscadeau van zijn ploeggenoten: een shirt met de cijfers '2050', verwijzend naar een contractverlenging tot in lengte van jaren. Mbappé lijkt na dit seizoen speler van Real Madrid te worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s