'Transfer is nogal wat, je zegt ineens vaarwel tegen het vertrouwde Ajax'

'Transfer is nogal wat, je zegt ineens vaarwel tegen het vertrouwde Ajax'

22-12-2021 10:28 Laatste update: 10:45
57

Het is op de kop af acht jaar geleden dat Jairo Riedewald zijn naam vestigde bij Ajax. In een uitwedstrijd tegen Roda JC (1-2) bekroonde de toen zeventienjarige verdediger zijn debuut met twee goals.

Amper tien minuten voor zijn winnende treffer mocht Riedewald invallen van trainer Frank de Boer. Hij maakte de gelijkmaker en kroonde zich in de blessuretijd tot matchwinner. "Daarna werd het een soort van zwart", blikt Riedewald terug op de Ajax-site. "Ik deed mijn shirt uit en rende naar de bank. Geen idee waarom. Daar zag ik jongens als Kenneth Vermeer en Stefano Denswil opstaan om mij een knuffel te geven. Ja, dat was prachtig!"

Riedewald ontpopte zich tot een vaste basisspeler, werd drie keer kampioen met Ajax en speelde in de Europa League-finale van 2017 tegen Manchester United. Datzelfde jaar vertrok hij naar Crystal Palace, omdat zijn rol in Amsterdam steeds kleiner werd.

"Er gebeurde best veel in die tijd. Onder andere in mijn privésfeer. En natuurlijk met Abdelhak Nouri. Daar denk ik nog elke dag aan", blikt Riedewald terug. "Eigenlijk besefte ik pas anderhalf jaar geleden wat er allemaal in die zomer is gebeurd. Ik heb me daar nooit over uitgesproken, of nooit bij stilgestaan. Maar een transfer naar het buitenland is nogal wat. Je zegt ineens vaarwel tegen het vertrouwde Ajax. Maar ik kan zeggen dat ik gelukkig ben."