Sem Steijn: 'Was gezellig bij oma, maar schandalig hoe ze met mijn vader omgingen'

Sem Steijn: 'Was gezellig bij oma, maar schandalig hoe ze met mijn vader omgingen'

23-12-2021 20:21
37

Maurice Steijn en zijn zoon Sem hebben een jaar van uitersten achter de rug. Steijn junior kwam er in het voorjaar niet aan te pas bij ADO Den Haag, maar blinkt na de degradatie wekelijks uit in de Keuken Kampioen Divisie: zijn vader vertrok op geruchtmakende wijze bij NAC Breda en dat had ook invloed op het gezin.

Maurice Steijn vertelde eerder al uitgebreid aan VoetbalPrimeur over de 'krachten' waartegen hij naar eigen zeggen niet kon vechten. Zo kreeg hij het verwijt dat hij een Haagse kliek naar Breda haalde en werd een tussentijds reisje naar Ibiza breed uitgemeten in de pers. "Ik wist vanaf begin april al: dit wordt hem niet meer. Ik wil plezier in mijn werk hebben, maar dat had ik in Breda niet meer. Ook als we waren gepromoveerd, was ik vertrokken", blikt Steijn terug in gesprek met Algemeen Dagblad. "Vanaf het moment dat ik bij NAC tekende is er door mensen uit de omgeving van de club alles aan gedaan om mijn tijd in Breda te laten mislukken. Dat doet best wel pijn."

Zijn positie werd helemaal onhoudbaar toen ook zijn gezin werd bedreigd en tijdelijk elders moest gaan wonen. "Het was wel gezellig bij oma, hoor. Lekker spelletjes doen, met de hond wandelen. Maar dat neemt niet weg dat het schandalig is hoe ze bij NAC met mijn vader zijn omgegaan. Het doet pijn als je ziet dat je vader onrecht wordt aangedaan", aldus Sem Steijn.

Diezelfde Steijn is één van de revelaties van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Toen ADO in het voorjaar nog in de Eredivisie speelde, werd er echter niet veel naar hem omgekeken. Toen hij een schaambeenblessure had, moest hij zelfs uitwijken naar Feyenoord-dokter Casper van Eijck, met wie hij via Dick Advocaat in contact kwam. "Dat heeft mij wel boos gemaakt. De club haalt spelers uit alle windstreken, maar één van de grootste talenten van de laatste jaren, nota bene een Haagse jongen, laat je niet eens op je club revalideren", aldus vader Steijn.