'Ik word bij PSV al vergeleken met Dries Mertens, dat snap ik wel'

'Ik word bij PSV al vergeleken met Dries Mertens, dat snap ik wel'

24-12-2021 13:11
30

Yorbe Vertessen vindt het moeilijk om een basisplaats te eisen, maar met zes doelpunten is hij samen met Cody Gakpo wel de topscorer van PSV. De twintigjarige Belg vertelt dat hij in Eindhoven al wordt vergeleken met landgenoot Dries Mertens.

Ook Rode Duivels als Eric Gerets, Luc Nilis, Marc Degryse en Timmy Simons waren actief bij PSV. "Geen slecht rijtje om in terecht te komen, hè", zegt Vertessen in het Noordhollands Dagblad. "De laatste tijd word ik weleens vergeleken met Dries Mertens. Hij is niet de grootste, heeft ook een goeie actie in de voeten en maakt makkelijk een goal. Ik snap de vergelijking dus wel. Nu is het ook geen slechte speler om vergeleken mee te worden, haha."

Net als Mertens in zijn beginperiode bij de Rode Duivels wordt Vertessen nu in Eindhoven een beetje als supersub gezien. "Ik val vaak in, ja. Of ik bang ben om daardoor als supersub gezien te worden? Onbewust ben je daar soms misschien mee bezig. Ik heb ook nog niet de status om een basisplaats op te eisen. Daar zelf met de coach over gaan praten, vind ik moeilijk."

Toch timmert Vertessen aardig aan de weg. Met zijn vuist op tafel slaan, zal de vleugelaanvaller desondanks niet snel doen. "Misschien ben ik daar soms nog iets te lief voor. De coach komt wel af en toe naar mij toe om uit te leggen waarom hij nog niet voor mij kiest."

Leermeester Nilis adviseerde hem al om een 'halve Nederlander' te worden. "Ik denk dat ik nog steeds Belg zal blijven, maar iets mondiger worden, dat zou een voordeel kunnen zijn", erkent Vertessen bij ESPN. "Ik begrijp wat hij bedoelt: dat ik iets meer voor mezelf moet opkomen."