Niet spelende Emanuelson is gelukkig: 'Meer dan toen ik 10 keer zoveel verdiende'

Niet spelende Emanuelson is gelukkig: 'Meer dan toen ik 10 keer zoveel verdiende'

25-12-2021 09:26
22

Urby Emanuelson is voor de buitenwacht totaal uit beeld verdwenen, maar staat bij FC Utrecht nog steeds tot 2023 op de loonlijst. De zeventienvoudig Oranje-international is formeel dus nog selectiespeler, maar is ook al druk bezig met zijn trainerscarrière.

Emanuelson liep tijdens de voorbereiding een hersenschudding op, onthult hij in een groot interview met Voetbal International. In overleg met technisch directeur Jordy Zuidam besloot de 35-jarige linkspoot aan de slag te gaan in de jeugdopleiding. "Individuele trainingen voor de grootste talenten van de jeugdopleiding", legt hij uit. "Ik heb al advies ingewonnen bij andere techniektrainers, zoals Simon Tahamata en Ricardo Moniz. Ik ben nog nooit zó druk geweest. Aan het einde van de week lig ik er echt af."

Emanuelson traint namelijk ook nog steeds mee met het eerste, hoewel hij dit seizoen nog niet één keer bij de wedstrijdselectie heeft gezeten. Het ene moment draagt hij een rood trainingspak en is hij speler, als hij zich 's middags omkleedt en een blauw pak aantrekt, behoort hij tot de trainersstaf. "Daar worden wel grappen over gemaakt", vertelt de linkspoot. "Als ik hier in een blauw pak rondloop, is er altijd wel een teamgenoot die zegt: goedemiddag, trainer! Dat vinden ze wel mooi. Maar officieel ben ik nog gewoon speler. De trainer (René Hake, red.) kan me opstellen."

Zijn huidige dubbelfunctie bevalt hem echter uitstekend. Emanuelson geniet ervan om de nieuwe FC Utrecht-generatie de lessen uit zijn tijd bij onder meer Ajax, AC Milan en AS Roma mee te geven. "Ik ben inmiddels 35 jaar en veel gelukkiger dan in de periode dat ik tien keer zoveel verdiende. Het maakt voor mij niet uit of ik in San Siro speel of bij SC Woerden Onder-13 training geef. Als je doet wat je leuk vindt, hoef je ook niet te stoppen."