Van der Vaart: 'Ik werd bij de warming-up door 50.000 man uitgefloten: en terecht'

Van der Vaart: 'Ik werd bij de warming-up door 50.000 man uitgefloten: en terecht'

25-12-2021 11:36 Laatste update: 11:46
21

Rafael van der Vaart speelde verspreid over twee periodes 199 wedstrijden namens Hamburger SV en bespreekt met BILD zijn meest memorabele optredens namens Die Rothosen. In augustus 2007 kwam het één keer voor dat het volledige publiek van HSV zich tegen hem keerde.

Van der Vaart wilde een transfer forceren en poseerde met het shirt van Valencia. "Dat werd natuurlijk niet goed ontvangen in Hamburg en de timing had ook beter gekund. Eén dag nadat die foto opdook in de Spaanse kranten, speelden we tegen Bayer Leverkusen", blikt hij terug. De huidige analist had naar eigen zeggen 'Blödsinn gemacht' en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. "Tijdens de warming-up werd ik al door vijftigduizend man uitgefloten. En volkomen terecht."

In de loop van de wedstrijd sloeg de stemming echter om. HSV kreeg na een uur spelen een strafschop en Van der Vaart nam zijn verantwoordelijkheid. "En het werd opeens muisstil in het stadion. De fans dachten ongetwijfeld: die vent is helemaal van God los, nu wil hij ook nog de penalty nemen. Het verhaal is bekend. Ik schoot hem met wat geluk voorbij René Adler, we wonnen met 1-0 en het kwam weer helemaal goed tussen mij en de HSV-fans."