Terugkeer definitief, besluit over koopoptie gevallen: Brobbey naar Ajax

Terugkeer definitief, besluit over koopoptie gevallen: Brobbey naar Ajax

27-12-2021 14:14 Laatste update: 15:01
306

Ajax heeft de terugkeer van Brian Brobbey afgerond. De club huurt de spits tot het einde van het seizoen van RB Leipzig. De aankondiging van de transfer volgt in het meest gunstige geval maandag nog, zeggen bronnen tegen VoetbalPrimeur. Ajax heeft géén optie tot koop op Brobbey.

Al in oktober werd duidelijk dat Ajax een terugkeer van Brobbey overwoog. De club raakte hem afgelopen zomer transfervrij kwijt aan Leipzig, maar in Duitsland zat hij vooral op de bank. Brobbey was ongelukkig in Duitsland en wilde zelf ook niets liever dan terugkeren naar Ajax. In het meest gunstige geval maakt Ajax Brobbey's terugkeer maandag nog officieel, anders later deze week.

Wedden

Meer odds

Vorige week werd op hoofdlijnen een akkoord bereikt tussen Ajax en Leipzig, nu is het helemaal rond. Ajax wilde graag een koopoptie, maar daar is Leipzig voor gaan liggen. Brobbey keert na dit seizoen dus terug naar Duitsland, waar hij nog een contract heeft tot 2024.

De komst van een extra spits was een prioriteit van Ajax. Sébastien Haller is de onbetwiste nummer één, maar gaat met Ivoorkust naar de Afrika Cup. Ajax speelt na de winterstop meteen belangrijke wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV en durft het niet aan met alleen Danilo Pereira als spits.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)