Sociedad en Paris Saint-Germain zijn eruit: overbodige spelmaker naar Anoeta

Sociedad en Paris Saint-Germain zijn eruit: overbodige spelmaker naar Anoeta

27-12-2021 21:12
13

Rafinha is voor de rest van het seizoen speler van Real Sociedad. De aanvallende middenvelder wordt door de Basken op huurbasis overgenomen van Paris Saint-Germain.

De deal hing al een tijdje in de lucht en is maandag bekrachtigd door Sociedad. Zij kunnen de rest van het seizoen beschikken over de diensten van Rafinha, die bij PSG op een zijspoor was beland. Hij moest daar opboksen tegen spelers als Lionel Messi, Neymar en Angel Di Maria en verloor die concurrentiestrijd.

De broer van Liverpool-middenvelder Thiago is zeker geen onbekende voor de Spaanse voetbalfan. De linkspoot genoot zijn opleiding bij Barcelona, maar brak daar nooit echt door. Na een verhuurperiode bij Celta de Vigo sleten de Catalanen hem aan Paris, maar ook bij die club kon hij niet uitblinken.

Het vertrek van Rafinha scheelt voor PSG een klein bedrag aan salariskosten. De Franse grootmacht moet bezuinigen om een operationeel verlies van honderd miljoen euro te kunnen opvangen en hoopt naast de middenvelder nog meer spelers te kunnen slijten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s