'Bosz en Lyon zijn er nog niet: Zenit zwicht nog niet voor één miljoen euro extra'

'Bosz en Lyon zijn er nog niet: Zenit zwicht nog niet voor één miljoen euro extra'

29-12-2021 20:54
12

Het Olympique Lyon van Peter Bosz is nog altijd bezig met spits Sardar Azmoun. Volgens RMC Sport is L'OL bereid om water bij de wijn te doen, maar wil Zenit Sint-Petersburg nog steeds niet meewerken aan een winterse transfer.

Begin deze maand kwam het nieuws door dat Lyon al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Azmoun, die in Frankrijk een contract tot 2026 kan signeren. L'Équipe maakte toen melding van een bod van drie miljoen euro, RMC Sport bericht nu dat Lyon bereid is om tot vier miljoen euro te gaan. De 26-jarige Iraniër ligt echter nog een half jaar vast aan Zenit, dat Azmoun ook aan zijn verbintenis houdt, totdat het een vervanger heeft vastgelegd.

Azmoun speelt al jarenlang in Rusland: ooit nam hij het met FK Rostov op tegen Ajax en PSV, daarna belandde hij via Rubin Kazan bij Zenit, waar hij liefst 62 keer scoorde in 104 wedstrijden. Als de transfer alsnog van de grond komt, moet hij doen wat Karl Toko Ekambi, Moussa Dembélé en Islam Slimani dit seizoen te weinig deden naar de smaak van Bosz: Lyon aan scorend vermogen helpen.