Barça-talent (20) weigert Afrika Cup-deelname met Marokko, Tissoudali vervanger

Barça-talent (20) weigert Afrika Cup-deelname met Marokko, Tissoudali vervanger

31-12-2021 11:28
21

FC Barcelona-talent Abdessamad Ezzalzouli, beter bekend als Ez Abde, gaat niét met Marokko naar de Afrika Cup. Hij kiest voor Spanje, waardoor de in Amsterdam geboren Tarik Tissoudali is opgeroepen.

Tissoudali zat in de voorselectie van Marokko, maar ontbrak op de definitieve lijst. De keuze van bondscoach Vahid Halilhodzic viel verrassend op Abde, die nog nooit voor Marokko uitkwam.

Het talent van Barcelona heeft echter vriendelijk bedankt: Abde wil bij Barcelona spelen, nu hij steeds meer speelminuten krijgt van trainer Xavi. Volgens Spaanse media gaat hij ook voor een interlandcarrière bij Spanje.

Voor Tissoudali is het goed nieuws. De aanvaller van KAA Gent doet alsnog mee aan de Afrika Cup, die volgende week zondag van start gaat. Marokko zit in een groep met Ghana, de Comoren en Gabon.

"Of ik in Oranje hoor, daar mogen anderen over oordelen", zei Tissoudali in februari van dit jaar tegen VoetbalPrimeur. "Wat ik kan zeggen is dat ik ervan droom om voor Marokko te spelen. Daar zou ik dan ook voor kiezen."