'Iedereen heeft het over Noa Lang en Oranje, maar waarom noemt niemand Tarik?'

'Iedereen heeft het over Noa Lang en Oranje, maar waarom noemt niemand Tarik?'

Gepubliceerd: vrijdag 12 februari 2021 om 12:30vr 12-02-2021 om 12:30

Laatste update: vrijdag 12 februari 2021 om 13:17vr 12-02-2021 om 13:17

Tarik Tissoudali speelt amper twee weken bij AA Gent, maar eist daar nu al de hoofdrol op. De teller staat na drie wedstrijden op drie doelpunten en twee assists voor zijn nieuwe club. Door de indrukwekkende cijfers van Tissoudali heeft de Marokkaanse bond al bij hem aangeklopt, maar zaakwaarnemer Menno Groenveld van Pure Sports Management vindt dat hij ook in beeld zou moeten zijn bij het Nederlands elftal.

Tissoudali (27) speelde in 2018 nog voor De Graafschap in de Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie), maar is via Beerschot bij een topclub uit België terechtgekomen. AA Gent haalde hem binnen en was meerdere clubs te slim af. Op de slotdag van de transfermarkt probeerde het Amerikaanse DC United de transfer nog te kapen. "Naast DC United werd Parma nog concreet en ook waren clubs uit het Midden-Oosten geïnteresseerd", zegt Groenveld tegen VoetbalPrimeur.

"Maar Tarik heeft heel bewust voor Gent gekozen en daarom had de belangstelling van andere clubs zijn aandacht niet meer. Hij wil hard werken en belangrijk worden voor het team. Hij begint weer op nul en dan zien we het wel."

De carrière van Tissoudali lijkt nu écht van de grond te komen. Zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Franse Le Havre pakte niet uit zoals gehoopt. Via SC Cambuur, VVV-Venlo, De Graafschap en Beerschot is hij bij Gent beland. "Tarik komt van ver en is mede door hard werken en het geloof in zichzelf zover gekomen", zegt Groenveld. "Hij heeft dit helemaal zelf afgedwongen. Tarik is een hele goede jongen die erg geliefd is bij supporters en teamgenoten. Hij weet wat hij wil en wat ervoor nodig is om die stappen in z'n carrière te maken. Maar hij beschikt ook over zelfreflectie en stelt doelen voor zichzelf, het is een echt voetbaldier."

Belletje van Marokko
Dat het snel gaat met Tissoudali is ook in Marokko opgevallen. Hij heeft al gesproken met de Marokkaanse bond. Tissoudali heeft een dubbel paspoort en zou dus ook voor Nederland uit mogen komen. "Voor Tarik zou het een droom zijn als hij opgeroepen wordt voor Marokko, maar hij zou nu ook in beeld moeten zijn bij Oranje", vindt Groenveld. "Men heeft het nu over Noa Lang. Dat is een geweldige speler, maar waarom noemt niemand Tarik? Zijn statistieken zijn bijna hetzelfde als die van Lang en Lang speelt bij Club Brugge. Tarik was bij Beerschot bij bijna elke andere goal die hij zelf niet maakte betrokken."

Groenveld zou het logisch vinden als Tissoudali gebeld wordt door Oranje-bondscoach Frank de Boer. "Waarom praten we nu nog over Ryan Babel? Kies voor de toekomst. Kies voor nieuwe energie, bijvoorbeeld voor spelers als Noa Lang. Dat vind ik ook echt een goede speler."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Tissoudali een oproep voor Oranje?

Ja
23%
Nee
77%
(1858 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws