'Toptransfer is bijna rond: Veerman gaat zich bij PSV melden'

'Toptransfer is bijna rond: Veerman gaat zich bij PSV melden'

04-01-2022 09:37 Laatste update: 09:46
160

De transfer van Joey Veerman naar PSV is zo goed als rond. Volgens het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf meldt de 23-jarige middenvelder van sc Heerenveen zich dinsdag in het Philips Stadion. Feyenoord vist achter het net.

Veerman ondergaat spoedig een medische keuring. Als dat geen problemen oplevert, zet hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. Met de transfer zou 'een kleine zes miljoen' gemoeid zijn. Daar zijn Heerenveen en PSV over eens geworden. Vermoedelijk is er ook een doorverkooppercentage uitonderhandeld.

Maandag werd duidelijk dat PSV een serieuze gooi wilde doen naar de komst van Veerman, die ook in de concrete belangstelling van Feyenoord stond. Het leidde volgens De Telegraaf tot 'uitvoerige onderhandelingen in de avonduren'. PSV heeft nu een akkoord met Heerenveen en Veerman.

De koploper van de Eredivisie had haast, omdat Ibrahim Sangaré de komende maand afwezig is door zijn Afrika Cup-deelname met Ivoorkust. In die periode speelt PSV onder meer tegen Ajax. Omdat het trainingskamp in Spanje is afgeblazen door een corona-uitbraak, sluit Veerman aan in Eindhoven.

PSV informeerde afgelopen zomer ook al naar Veerman, die ook in de belangstelling van Hellas Verona en Rangers FC stond. AZ was eveneens zeer concreet, maar beet zich ondanks een bod van vijf miljoen euro en een doorverkooppercentage stuk op de eisen van Heerenveen.