'Pispaal' van Legioen verlaat Feyenoord: 'Ik was een makkelijk slachtoffer'

'Pispaal' van Legioen verlaat Feyenoord: 'Ik was een makkelijk slachtoffer'

05-01-2022 15:10
122

Mark Diemers is in de wolken met zijn huurtransfer van Feyenoord naar Hannover 96. In Rotterdam had de 28-jarige middenvelder het gevoel dat zijn rol was uitgespeeld.

Diemers speelt tot het einde van het seizoen in Duitsland. Het is zijn eerste avontuur in het buitenland. "Voor mij is dit een heel mooie stap", reageert hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Ik kon in Nederland tekenen bij meerdere clubs, waaronder Heracles Almelo, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Maar ik heb nu zo lang in de Eredivisie gespeeld, dat ik per se naar het buitenland wilde."

Hannover is een 'gigantische club', ervaart Diemers. Dat kan ook gezegd worden over Feyenoord, waar hij sinds de zomer van 2020 speelde. De middenvelder kon echter weinig goed doen bij het Legioen. Hij maakt de vergelijking met het schoolplein. "Daar wordt ook altijd een pispaal gezocht. Misschien was ik dat wel bij de supporters, ja."

"Ergens snap ik het wel", vervolgt Diemers. "Ik kwam van Fortuna Sittard, een kleine club, en dan ben je een makkelijk slachtoffer als het team moeizaam draait. Ik was zogenaamd niet goed genoeg." Hij ziet zichzelf ondanks een doorlopend contract niet meer terugkeren in De Kuip. "Zeg nooit 'nooit', maar ik denk dat het moeilijk wordt om nog voor Feyenoord te voetballen."