Voetbal International: vier besmettingen zorgden voor abrupt einde Ajax-kamp

Voetbal International: vier besmettingen zorgden voor abrupt einde Ajax-kamp

06-01-2022 11:04 Laatste update: 11:27
64

Voetbal International heeft meer informatie over het abrupte einde van het trainingskamp van Ajax in Portugal. In totaal zijn vier leden van de selectie en staf positief getest op corona.

Ajax stapte maandag op het vliegtuig naar Portugal voor een trainingskamp in het Quinta do Lago. Op dat moment was iedereen negatief. Toch sloop het coronavirus binnen. Dinsdagavond kreeg alle ruim zestig aanwezige spelers en stafleden een coronatest. Vier van hen bleken woensdagochtend positief, aldus Voetbal International.

Het kwartet werd geïsoleerd van de groep, terwijl Ajax nog wel ging trainen. Maar de enige optie was om naar huis te gaan. De clubleiding hakte in de middag de knoop door en kreeg aan het begin van de avond de bevestiging dat er een vliegtuig beschikbaar was om terug te keren naar Amsterdam.

De vier besmette personen zijn 'apart van de groep' terug naar Nederland gereisd. Daarbij is volgens Ajax niet buiten de protocollen getreden, omdat er uitzonderingen gelden.

Na een vrije dag zullen vrijdag alle spelers en stafleden opnieuw worden getest. Ajax hoopt daarna alsnog een oefenwedstrijd te kunnen spelen. Volgende week zondag hervatten de Amsterdammers de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.