'Ajax overtrad Nederlandse en Portugese coronaregels bij terugreis naar Amsterdam'

'Ajax overtrad Nederlandse en Portugese coronaregels bij terugreis naar Amsterdam'

06-01-2022 20:50 Laatste update: 07-01-2022 11:26
527

Ajax heeft zich woensdag niet aan de coronaregels gehouden, concluderen De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers lieten vier besmette spelers en stafleden in een privévliegtuig naar huis vliegen, maar dat mag eigenlijk niet.

Ajax zou zowel de Portugese als Nederlandse coronaregels overtreden hebben. In het eerstgenoemde land moeten besmette mensen in zelfisolatie, tot een dokter toestemming geeft om weer naar buiten te gaan. De vier Ajacieden, onder wie naar verluidt twee basisspelers, hebben zich niet gehouden aan die regel.

Daarnaast mogen positief geteste mensen niet vliegen van de Nederlandse overheid. Dat geldt ook voor topsporters, voor wie op veel regels een uitzondering wordt gemaakt. De besmette Ajacieden vlogen echter in een privéjet terug naar Nederland: de landskampioen wilde zijn werknemers niet achterlaten in Portugal.

Ajax wil aan De Telegraaf geen toelichting geven op deze berichtgeving. Bij Vitesse heeft men zich overigens wél aan de Portugese en Nederlandse richtlijnen gehouden: de positief geteste medewerkers blijven achter in Portugal.