Opvallend: City-speler Mendy op borgtocht vrij ondanks acht aanklachten

Opvallend: City-speler Mendy op borgtocht vrij ondanks acht aanklachten

07-01-2022 16:44 Laatste update: 17:16
22

Benjamin Mendy is op borgtocht vrijgelaten. De Manchester City-speler is in totaal acht keer aangeklaagd vanwege seksueel wangedrag, maar mag zijn cel in Londen alsnog verlaten. 

De Fransman heeft tijdens een privézitting te horen gekregen dat hij tot 24 januari op vrije voeten is. Op die dag staat een hoorzitting gepland. De rechtszaak tegen Mendy zou deze maand starten, maar is uitgesteld naar juni. Sinds augustus zit de verdediger achter de tralies en nadien stapelden de aanklachten zich op. Tussen oktober 2020 en augustus 2021 zou hij bij vijf verschillende vrouwen over de schreef zijn gegaan. Er lopen momenteel acht aanklachten tegen hem wegens seksueel geweld: zeven vanwege verkrachting en één vanwege aanranding.

Mendy deed eerder al drie tevergeefse pogingen om de gevangenis te verlaten. Na verluidt zit hij in een 'horrorgevangenis' in Londen, waar bijna dagelijks rivaliserende bendes met elkaar op de vuist gaan. Zijn laatste wedstrijd voor Manchester City speelde hij op 15 augustus 2021. Nadat zijn delicten aan het daglicht kwamen, schorste Manchester City hem direct disciplinair.