The Sun: Mendy zit samen met bendes in gevangenis, gemiddeld één incident per dag

The Sun: Mendy zit samen met bendes in gevangenis, gemiddeld één incident per dag

18-11-2021 16:19
52

The Sun treedt naar buiten met details over de gevangenis waarin Benjamin Mendy verblijft. Zo zouden er 29 aanvallen van gevangenen per maand plaatsvinden.

Mendy zit sinds augustus in voorarrest, omdat hij verdachte is in meerdere verkrachtingszaken. De Franse verdediger verblijft in HMP Altcourse, een gevangenis in Liverpool. The Sun weet dat de gevangenis van Mendy vol zit met 'bendes', die elkaar regelmatig aanvielen toen ze nog op vrije voeten waren.

Volgens de boulevardkrant gebeurt dat binnen de gevangenis nog steeds: medegevangenen van Mendy zouden elkaar met geïmproviseerde wapens aanvallen, waaronder met scheermesjes die verstopt zijn in tandenborstels. Gemiddeld vinden er 29 incidenten per maand plaats in de gevangenis van de Manchester City-linksback. Dat komt neer op bijna één geval per dag.

Zelf verblijft de Mendy in de VP-vleugel van HMP Altcourse, die speciaal is ingericht voor kwetsbare gevangenen. Hij vroeg al twee keer om een borgtocht, maar dat is geweigerd. Daardoor zal Mendy in ieder geval tot het begin van 2022 nog in de gevangenis zitten.