Rooney wilde na Van Gaal-periode het trainersvak van Cocu leren: 'Waarom niet?'

Rooney wilde na Van Gaal-periode het trainersvak van Cocu leren: 'Waarom niet?'

08-01-2022 12:54 Laatste update: 13:01
30

Phillip Cocu hielp Wayne Rooney bij zijn eerste stappen in zijn trainerscarrière. Het tweetal had bij Derby County veelvuldig contact en de voormalig oefenmeester van The Rams kon Rooney er heel goed bij hebben.

Cocu zit inmiddels al meer dan een jaar zonder club, nadat hij eind 2020 moest opstappen bij Derby County. Zijn voormalig werkgever staat stijf onderaan in het Championship, door in totaal 21 punten in mindering wegens financiële wanorde. "Dat doet pijn", laat Cocu weten aan ELF Magazine. "Ik heb contact met veel mensen in en rond de club. Er debuteerden diverse jongens die ik als zestien- of zeventienjarige talenten liet meedoen met de training. Dat geeft voldoening."

Rooney is inmiddels de manager van The Rams, na er zijn actieve loopbaan als speler te hebben afgesloten. "Wayne werkte bij Manchester United onder Louis van Gaal. Dat was hem ontzettend goed bevallen. Nadat Rooney terugkeerde uit de Verenigde Staten wilde hij graag bij een Nederlandse manager meekijken om de kneepjes van het vak te leren."

"In de trainerskamer, tijdens wedstrijdvoorbereidingen, met analyses. Ik kreeg de vraag of dat mogelijk was", vervolgt Cocu. "Waarom niet? We kregen er tegelijk een fantastische speler bij. Ik kan niets verkeerds over hem vertellen. Wayne is echt een voetbaldier. Erg leergierig. Hij heeft ontzettend veel kennis en stelde zich telkens positief op. Helaas kon hij als speler na de eerste lockdown door fysieke problemen niet meer het maximale uit zichzelf halen."