'Er spelen dingen. NAC is ervan op de hoogte, afwachten welke kant het op gaat'

9 januari om 07:14

Thom Haye kan niet te veel kwijt over de interesse van buitenaf. De NAC Breda-speler stond zaterdagavond 90 minuten op het veld tijdens het 0-0 gelijkspel tegen FC Eindhoven, maar dat zou zomaar zijn laatste wedstrijd in het shirt van NAC kunnen zijn geweest.

"Ik sta vooral te balen van het resultaat van vanavond. Ik probeer in het nu te blijven, dan zie ik wel hoe het loopt", vertelt Haye na de wedstrijd tegen Eindhoven in gesprek met BN DeStem. "Aan de ene kant weet ik wat ik hier heb en krijg ik hier waardering. Aan de andere kant heb ik ook de ambitie om een stap te maken als ik me zo kan doorontwikkelen als voetballer. Dat is iets dat door m'n hoofd speelt."

Er is een club die interesse heeft in de NAC-middenvelder, maar Haye wacht de ontwikkelingen geduldig af. Veel meer wil hij er ook niet over kwijt. "Ik vind het moeilijk. Ik heb aangegeven dat ik het belangrijk vind om daar open over te zijn. Dat vind ik prettig. Maar je merkt ook dat ik niet veel kán zeggen. Dit roept eigenlijk alleen maar meer vragen op."

"Er zijn dingen die spelen. NAC is ervan op de hoogte. Het is afwachten welke kant het op gaat", vervolgt Haye, die niet wil zeggen hoe concreet de interesse is. "Daar kun je de hand niet op leggen in de voetballerij. De ene keer denk je maandenlang dat iemand weggaat, de andere keer is een speler plotseling weg. Ik sta nu vooral te balen van het resultaat", sluit de NAC-speler af.