Excelsior schrikt zich rot na corona-explosie: 'Meer dan dat kunnen we niet doen'

9 januari om 15:04

Excelsior heeft geen idee waar de 'coronatsunami' waar de club mee te maken heeft vandaan komt. Algemeen directeur Daan Bovenberg is erg geschrokken van de afgelopen dagen, waarbij de spelers en staf van Excelsior massaal positief testten.

Zondagochtend maakte de KNVB bekend dat de wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag niet door kon gaan vanwege een te hoog aantal besmettingen bij de Rotterdamse club. De schrik zit er goed in bij Excelsior. "We zien het overal om ons heen gebeuren, dus het is een illusie om te denken dat je dit kan voorkomen", zo begint Bovenberg in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Toch schrik je wel van de massaliteit waar we de afgelopen dagen mee zijn geconfronteerd. Het is ons lange tijd gelukt om het grotendeels buiten de deur te houden, maar ditmaal helaas niet", aldus de algemeen directeur van Excelsior.

Donderdag werd de eerste speler van Excelsior positief getest, waarna het virus in een razendsnel tempo rondging bij de club. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft trok Excelsior naar België voor een kort trainingskamp, maar Bovenberg weet niet of de corona-explosie voorkomen had kunnen worden wanneer de ploeg in Nederland was gebleven. 

"We hebben natuurlijk geen idee waar het is ontstaan. Voor vertrek is iedereen negatief getest en we zijn ook daar blijven testen. We houden ons goed aan de protocollen, meer dan dat kunnen we niet doen. We hadden een aparte vleugel in het hotel, droegen mondkapjes en aten in aparte zalen, maar toch is het binnengekomen. Dat is extreem vervelend", sluit Bovenberg af.