Scherpen sluit Eredivisie-terugkeer niet uit: 'Voor mij allemaal bespreekbaar'

Scherpen sluit Eredivisie-terugkeer niet uit: 'Voor mij allemaal bespreekbaar'

Kjell Scherpen maakte zaterdag zijn debuut voor Brighton & Hove Albion, maar hoopt in de tweede seizoenshelft voor een andere club zijn minuten te maken. De Nederlander is normaal gesproken derde keuze bij de Premier League-club en hij wil graag verhuurd worden om meer minuten te maken.

"Het eerste jaar was bedoeld om te wennen. Aan het leven, aan het voetbal", zo vertelt Scherpen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik moest zoveel mogelijk bij het Onder 23-team keepen. Inmiddels train ik goed en ben ik gewend aan alles in Engeland. Ik mis eigenlijk alleen minuten. We kijken nu dan ook of ik komend half jaar bij een mooie club kan spelen, zodat ik in de zomer met meer minuten en bagage terugkeer."

Mocht zich in januari een goede club melden voor Scherpen, dan staan de sluitpost en Brighton open voor een verhuur. "Het is voor een half jaar. Ik moet minuten maken en mezelf kunnen laten zien. Ik ben nu derde doelman hier. Minuten in het eerste wordt dus lastig dit seizoen. Een verhuur kan me helpen om daar komend seizoen dichterbij te komen. Ik heb wel het gevoel dat ik kan klimmen in de pikorde. Ik ben de afgelopen zes maanden ook gegroeid."

Scherpen sluit een terugkeer naar Nederland niet uit. "Ik sta overal voor open. Nederland, Duitsland, het tweede niveau in Engeland.. Voor mij is het allemaal bespreekbaar. Ik hoef niet perse terug naar de Eredivisie. Wat wel zo is, is dat het dan mooi meegenomen is dat je weer dichter bij je familie bent. Maar doorslaggevend is dat voor mij niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s