Geen perfect, wel cruciaal debuut Venema: VVV-Venlo verrast De Graafschap

9 januari om 18:39

Nick Venema had er een aantal kansen voor nodig, maar heeft tijdens zijn debuut voor VVV-Venlo direct zijn waarde bewezen. Mede dankzij de bij FC Utrecht opgepikte spits won de Eredivisie-degradant zondag op bezoek bij De Graafschap.

VVV had een teleurstellende eerste seizoenshelft afgesloten op plek twaalf, het wisselvallige De Graafschap stond als nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie aan de aftrap. Beide teams moesten een klein half uur aftasten, voordat ze hun eerste kansen kregen: Venema stuitte op Hidde Jurjus en aan de overkant werd Devin Haen afgestopt door Delano van Crooy. Vlak voor rust werd het opeens 0-1: De Graafschap ging het in eigen strafschopgebied veel te lichtzinnig met de bal om en Aaron Bastiaans strafte het af.

De Graafschap moest in het offensief en werd in het eerste kwartier na rust beloond. Johnatan Opoku trof nog de paal, maar Ted van de Pavert kopte kort daarna alsnog de 1-1 tegen de touwen. De thuisploeg kon echter niet doordrukken en VVV kwam er in de slotfase steeds vaker uit via Venema. Dit bleef aanvankelijk zonder gevolgen voor De Graafschap, maar Venema verscheen een kwartier voor tijd voor Jurjus en maakte geen fout: 1-2.

De ploeg van Reinier Robbemond moest opnieuw komen en VVV kon andermaal op de tegenaanval gokken. Venema had met een bekeken wippertje net geen succes en Van Crooy moest alle zeilen bijzetten na een inzet van stormram Danzell Gravenberch. Venema miste in de extra tijd nog oog in oog met Jurjus, maar VVV trok de 1-2 wel over de streep.