Cambuur haalt 'amateur' naar Eredivisie: 'Voor mij altijd een droom geweest'

10 januari om 08:08

Acht wedstrijden voor TOP Oss had Sekou Sylla nodig om een transfer naar Eredivisie af te dwingen. De 23-jarige linksback is trots op het feit dat hij zich nu speler van SC Cambuur mag noemen.

Sylla ruilde afgelopen zomer Excelsior Maassluis in voor TOP Oss om zijn profdroom te verwezenlijken. Na acht duels op amateurbasis heeft hij zijn profcontract én Eredivisie-club te pakken. Cambuur meldde zich een maand geleden voor Sylla.

"Mijn zaakwaarnemer zei dat ik zo door moest blijven gaan en dat er interesse was van een club. Hij gaf niet al te veel details, zodat ik me kon blijven focussen op mijn spel. In de winterstop zijn we tot een akkoord gekomen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Voor mij is het altijd een droom geweest om profvoetballer te worden. Bizar hoe snel het alsnog is gegaan", aldus Sylla. "Vorig jaar speelde ik nog bij Excelsior Maassluis en nu ben ik profvoetballer bij een Eredivisie-club."

De kans op speeltijd is dit seizoen 'niet al te groot', weet Sylla, die uitblinker Alex Bangura voor zich heeft. "De kans is echter groot dat hij na dit seizoen vertrekt en het is mijn doel om op termijn zijn vervanger te worden. In de tussentijd kan ik mij in de luwte verder ontwikkelen en wennen aan het niveau van de Eredivisie."