Jans over zieke Vlap en afwezige Rots: 'Zo sneu, hij heeft zich echt afgezonderd'

Jans over zieke Vlap en afwezige Rots: 'Zo sneu, hij heeft zich echt afgezonderd'

10-01-2022 11:37 Laatste update: 15:37
22

FC Twente-trainer Ron Jans is tevreden over de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, maar heeft één week voor de Eredivisie-hervatting tegen sc Heerenveen nog geen topfitte selectie tot zijn beschikking. Michel Vlap moest in de oefenwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig al vroeg naar de kant en Daan Rots zit nog in quarantaine.

Vlap moest in het oefenduel na een half uur naar de kant. Jans kan een lach niet onderdrukken als die wissel in gesprek met 1Twente Enschede ter sprake komt: de Friese middenvelder kampte met buikklachten. "Het kwam opeens voor de wedstrijd weer op en die liep dus met diarree in het veld... Dat is geen lekker gevoel, denk ik. Hij zou eigenlijk zestig minuten spelen, maar daar hebben we dertig minuten van gemaakt. We hebben hem meteen naar huis gestuurd, want het kan ook besmettelijk zijn. Ik ga ervan uit dat dit maandag wel weer goedkomt."

De dit seizoen doorgebroken Rots kwam helemaal niet in actie. "Ja, dat is zo sneu!", aldus Jans. "Daan is niet op vakantie geweest, hij heeft zich echt afgezonderd, heeft dit al een keertje eerder gehad, heeft géén klachten. Van de week ook: die jongen is zó fit en trainde goed. En vanmorgen (zaterdag, red.) krijg je dan het bericht dat hij wel positief is."

FC Twente heeft de eerste seizoenshelft afgesloten op een zesde plek. Heerenveen, AZ (KNVB Beker) en Willem II zijn de drie tegenstanders in januari.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie