Barcelona staakt strijd met Umtiti: contract tot medio 2026, Torres ingeschreven

10 januari om 12:27
Laatste update: 10 januari om 12:30

FC Barcelona deed er alles aan om hem te slijten, maar Samuel Umtiti bleef en heeft nu een contract tot medio 2026 ondertekend in Camp Nou. Ferran Torres kan daardoor worden ingeschreven.

Het is geen geheim dat Umtiti met zijn salaris zwaar op de begroting van het noodlijdende Barcelona drukte. De Catalaanse grootmacht stuurde maandenlang aan op een breuk met de Franse verdediger, die zijn hakken in het zand zette.

Toch is er nu een uitkomst: Barça kiest eieren voor zijn geld en verlengt het contract van Umtiti tot medio 2026. Daar staat een drastische salarisverlaging tegenover. De wereldkampioen van 2018 lag nog anderhalf jaar vast.

Nu Barça voldoet aan de financiële regels van La Liga, kan Torres ingeschreven worden. De Spaanse aanvaller, die eind december voor 55 miljoen euro overkwam van Manchester City, is per direct beschikbaar voor trainer Xavi.

'Barcelona spreekt publiekelijk zijn dank uit aan Umtiti, voor de inzet en het respect dat hij voor de club heeft getoond', luidt het statement van Barcelona.