Huiberts waarschuwt Gudmundsson alvast, 'schot in' gesprekken met Wijndal

Huiberts waarschuwt Gudmundsson alvast, 'schot in' gesprekken met Wijndal

10-01-2022 15:24
95

AZ-directeur Max Huiberts bevestigt de impasse tussen Albert Gudmundsson en de Alkmaarders, al is het niet uitgesloten dat de IJslander alsnog blijft. Contractnieuws Owen Wijndal lijkt sowieso wél in aantocht.

Gudmundsson is over een half jaar transfervrij en Huiberts liet al aan Het Noordhollands Dagblad weten dat de IJslander inzet op een transfer. "Albert heeft aangegeven vooralsnog niet bij te tekenen", bevestigt hij in gesprek met Voetbal International. De technisch directeur voegt daaraan toe dat er nog een kleine kans is dat beide partijen alsnog nader tot elkaar komen. "Aan de andere kant weet Albert dat als we straks moeten gaan kiezen tussen gelijkwaardige spelers op zijn positie, de kans bestaat dat de voorkeur zal uitgaan naar een speler met een doorlopend contract", waarschuwt Huiberts alvast, met het oog op de laatste maanden van het seizoen.

Aanvoerder Wijndal daarentegen lijkt binnenkort zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis zetten. De linksback bleef na het vorige seizoen enigszins verrassend in Alkmaar, waar hij nog tot medio 2023 vastligt. Mogelijk volgt er nu een contractverlenging en alsnog een transfer. "Daar zit schot in", vertelt Huiberts over de gesprekken met Wijndal. "We kennen de wensen van Owen over een mogelijke transfer, als er een mooie club voor hem komt. Maar we weten óók dat hij AZ niet zomaar voor de eerste de beste club zal verlaten. Mochten we tot een akkoord komen over een nieuw contract, dan is het logisch dat we met hem meedenken, als er in de toekomst alsnog een mooie kans voor hem komt."