'Eerste miljoenenbod van Ajax op Bergwijn wordt afgewezen'

10 januari om 17:03
Laatste update: 10 januari om 17:12

Ajax heeft een bod van ongeveer 18 miljoen euro uitgebracht op Steven Bergwijn. Dat melden bronnen rondom Tottenham Hotspur, de club van de Nederlandse aanvaller, aan De Telegraaf.

Ajax wil zich al op korte termijn versterken met Bergwijn en hoopt de onderhandelingen met Spurs zo snel mogelijk af te ronden. Op die manier kan de regerend landskampioen ervoor zorgen dat de concurrentie, die voornamelijk uit Duitsland en Spanje afkomstig zou zijn, afgetroefd wordt. Bergwijn is in Noord-Londen op een zijspoor beland onder manager Antonio Conte.

Het bod van achttien miljoen zou door Spurs echter van tafel zijn geveegd. Zij willen meer ontvangen voor hun aanvaller, die twee jaar geleden nog voor een bedrag van ruim dertig miljoen euro gekocht werd door de Engelsen. Het ligt volgens De Telegraaf in de lijn der verwachtingen dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, een dezer dagen een nieuwe poging gaat wagen.

Ajax hoopt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van komende zondag al te kunnen beschikken over de snelle aanvaller, die Oranje in de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in november 2021 naar het WK schoot. Een week later staat met de uitwedstrijd bij PSV een voor Bergwijn mogelijk pikante wedstrijd op de rol. De Amsterdammer speelde lang in het Philips Stadion.

Bergwijn kan terugkeren op bekende grond. Tot zijn dertiende speelde de vleugelspeler in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in 2011 naar PSV vertrok. Die club verkocht hem weer aan Tottenham, dat nu nieuwe spelers wil halen en dat wil financieren door Bergwijn te lozen. Bij Ajax rekent men erop dat een vertrek van David Neres voor extra financiële armslag zal zorgen.