'Tottenham wil Bergwijn deze maand van de hand doen, Ajax heeft concurrentie'

'Tottenham wil Bergwijn deze maand van de hand doen, Ajax heeft concurrentie'

09-01-2022 20:43 Laatste update: 21:09
156

Tottenham Hotspur wil Steven Bergwijn deze maand gaan verkopen, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Dat is belangrijk nieuws voor Ajax, dat al langer geïnteresseerd is in de buitenspeler. Volgens Romano is Ajax één van de clubs die al een bod uitbracht op Bergwijn.

Het is geen geheim meer dat Bergwijn op de radar van Ajax staat. De Amsterdammers toonden al belangstelling toen de Oranje-international bij PSV speelde. Nu lijkt het erop dat Ajax wil handelen met het mogelijke vertrek van David Neres in het achterhoofd. Het was eerst echter de vraag of Spurs wilde meewerken aan een Bergwijn-transfer.

Romano meldt dat daar nu duidelijkheid over is: Tottenham wil de geboren Amsterdammer deze maand van de hand doen. Dat biedt kansen voor Ajax, dat al een bod uitbracht op de linksbuiten. Het is alleen nog geen uitgemaakte zaak dat Bergwijn naar de landskampioen vertrekt. Er zijn namelijk ook andere clubs geïnteresseerd en Tottenham heeft nog geen akkoord bereikt over een transfer.

Bergwijn heeft al een verleden bij Ajax: de aanvaller speelde zes jaar in de jeugdopleiding van de huidige nummer twee van de Eredivisie, voor hij naar PSV vertrok. Daar maakte Bergwijn naam en verdiende hij een toptransfer naar Engeland. Bij Spurs is Bergwijn echter nooit onomstreden geweest.