'Laakbaar' Ajax krijgt onderuit de zak tijdens Rondo: 'Dit is gewoon arrogant'

'Laakbaar' Ajax krijgt onderuit de zak tijdens Rondo: 'Dit is gewoon arrogant'

10-01-2022 21:12
231

Ajax heeft geen goede beurt gemaakt door op trainingskamp te gaan en besmette spelers terug te laten vliegen naar Nederland. Dat vinden Jan van Halst en Youri Mulder. Tijdens Rondo wordt de handelswijze van de Amsterdamse club ter discussie gesteld.

Van Halst vond het al bijzonder dat de regerend landskampioen überhaupt besloot om op trainingskamp te gaan. "Dat is toch raar?", zegt hij tijdens Rondo op Ziggo Sport. "De naïviteit, met spelers die over de hele wereld uitwaaieren met de feestdagen en die je dan in een vliegtuig propt en naar Portugal stuurt."

Ajax moest het trainingskamp in het Zuid-Europese land staken vanwege een corona-uitbraak in de selectie. Dat de Amsterdammers besloten om de besmette spelers tegen de regels in op een vliegtuig naar huis te zetten, is tegen het zere been van de analisten. "Laakbaar", zo zegt Mulder.

Van Halst is een stuk steviger in zijn beoordeling en wijst naar de politieke consequenties die de actie van Ajax zou kunnen teweegbrengen. "Er is maandenlang gewerkt om het professionele voetbal in een goed daglicht te brengen en om steun te krijgen vanuit Den Haag. Dat wordt zo weer weggeslagen. Dit is gewoon arrogant van Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie