'Bayern München na maanden onderhandelen akkoord over nieuw XXL-contract'

11 januari om 06:53
Laatste update: 11 januari om 07:06

Bayern München en Kingsley Coman hebben na een onderhandelingsperiode van enkele maanden een akkoord bereikt over contractverlenging. De Fransman zet spoedig zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis in de Allianz Arena, meldt L'Équipe.

Bayern maakte de wensen om door te gaan met Coman al vroeg kenbaar, maar stuitte op de wensen van de gehaaide zaakwaarnemer Pini Zahavi (nu niet meer de zaakwaarnemer van Coman), die ook de belangen van David Alaba behartigt. Met Alaba werd geen akkoord bereikt en hij vertrok transfervrij naar Real Madrid, maar met Coman is het gelukt.

Coman wordt de op twee na best betaalde speler van Bayern. Zijn huidige contract loopt tot de zomer van 2023, maar hij tekent bij tot 2027. Coman komt voor een bedrag van ongeveer zeventien miljoen euro per jaar op de loonlijst te staan. Alleen Manuel Neuer en Robert Lewandowski verdienen meer.

Coman is sinds 2017 speler van Bayern, dat hem overnam van Juventus. Hij speelde ook voor Paris Saint-Germain, maar een doorbraak bleef daar uit. Coman heeft 22 interlands voor de Franse nationale ploeg achter zijn naam staan.