Vitesse moet ingrijpen: 'Maar ook hier hadden we positieve tests kunnen hebben'

11 januari om 07:13

Ondanks dat een aantal spelers positief is getest op het coronavirus, heeft Vitesse-trainer Thomas Letsch geen spijt van het trainingskamp. Drie spelers zitten daar nog altijd vast.

Vitesse reisde af naar Portugal, waar het zich voorbereidde op de start van de tweede seizoenshelft. Maar het ging mis: drie spelers testten positief en zitten nog altijd in Portugal, de rest is naar huis. De spelers die nog in Portugal zitten, moeten volgens de regels eerst positief testen.

"Het is heel vervelend voor de drie spelers die daar zitten, maar we willen dit als club netjes doen. Natuurlijk hadden we die jongens liever hier gehad, maar we volgen de regels en we willen niet het risico lopen dat ze in het vliegtuig iemand besmetten", zegt Letsch in De Telegraaf.

Letsch baalt, maar heeft geen spijt van de keuze om toch naar Portugal af te reizen. "Ook in Nederland hadden we positieve tests kunnen hebben. Bovendien hebben we daar een aantal dagen heel goed kunnen werken. Zes goede trainingen in perfecte omstandigheden."

Vitesse hervat de Eredivisie zaterdag met een uitwedstrijd bij Feyenoord.