KNVB schrapt amateurduels: '1,2 miljoen amateurvoetballers zitten vooral thuis'

11 januari om 14:57

De bal gaat komend weekeinde nog niet rollen in het amateurvoetbal. De KNVB heeft vanwege de huidige coronamaatregelen een streep gezet door alle wedstrijden tot 21 januari, zo maakt de bond bekend.

Voor komend weekeinde stonden in de zogeheten B-categorie weer wedstrijden bij de jeugd op het programma, maar de voetbalbond heeft besloten het programma te schrappen. Het kabinet beslist namelijk pas vrijdag over de coronamaatregelen die vanaf zaterdag gelden.

"Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario's voor het vervolg van de competitie", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. "We hopen natuurlijk dat het kabinet de huidige beperkingen voor de sport gaat versoepelen. Sporten is essentieel voor een goede gezondheid en zou als essentiële sector meer mogelijkheden moeten krijgen dan nu. Op dit moment kunnen 1,2 miljoen amateurvoetballers amper sporten en zitten vooral thuis."

Jongeren tot en met zeventien jaar mogen sinds dinsdag weer tot 20.00 uur sporten in teamverband. Iedereen van achttien jaar en ouder mag dat alleen in groepjes van maximaal twee personen.

Lees meer over:

Deel via